Geplaatst op 1 reactie

Dulce de leche choco repen

Dit dulce de leche choco repen recept is echt een recept die ik ‘per ongeluk’ heb gemaakt en echt een succes is geworden. Ik was vandaag de hele middag bezig met een aantal bakprojectjes die ik voor mezelf had gepland. Maar omdat ik vanavond bij vrienden ga eten, wilde ik nog even snel wat lekkers in elkaar flansen van de overgebleven dulce de leche om mee te nemen. En wat heerlijk zijn ze geworden!
Ik heb uiteindelijk de repen meegenomen naar het etentje in plaats van de rest, omdat ze gewoon zo ontzettend lekker zijn! Dit recept bevat ingrediënten die je meestal wel in huis hebt liggen, dus probeer het vooral eens uit.

Als ik dulce de leche maak, maak ik altijd een paar blikjes extra zodat ik het altijd kan pakken als de inspiratie voor een nieuw recept in me opkomt. Maak jij wel eens zelf dulce de leche? In Nederland zie ik het niet vaak in de winkels liggen, behalve misschien af en toe in een toko. Maar dat is eigenlijk ook helemaal niet nodig, want het is super simpel om zelf te maken. Vul een pan ruim met water en kook daarin blikjes gecondenseerde melk 2 tot 3 uur. Zorg wel dat er ten aller tijden genoeg water in de pan zit waardoor de blikjes helemaal onder water zitten, want anders kunnen ze exploderen.

Ben je nu enthousiast aan de slag geweest met het maken van dulce de leche en heb je nog wat over? Bekijk dan mijn recept door de dulce de leche sandwich cookies!

Dulce de leche choco repen

Recipe by Imke van Leest
Aantal repen

8-10

repen
Baktijd

25

minuten
Temperatuur

175

graden
Voorbereiding

15

minuten

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter

  • 60 gram lichte basterdsuiker

  • 1 eetlepel vanille extract

  • 90 gram bloem

  • 60 gram witte chocolade

  • 50 gram kokos, geraspt

  • 1 blikje dulce de leche (zie blog hierboven voor de instructies)

  • 60 gram pure chocolade

Instructies

  • Neem een rechthoekige of vierkant bakblik en leg hier een stuk bakpapier in. Zorg dat het bakpapier over de randen valt zodat je de repen eruit kunt tillen. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Smelt de roomboter en voeg daar dan de lichte basterdsuiker aan toe. Mix tot een beetje luchtig. Voeg dan ook de vanille extract hier aan toe.
  • Zeef de bloem er doorheen en meng dit kort door elkaar. Stort het geheel dan in het bakblik. Het lijkt weinig, maar dat komt goed. Maak je handen een klein beetje nat zodat je het kan verdelen over de bodem en stevig kan aandrukken. Het hoeft maar een heel dun laagje te zijn.
  • Hak de chocolade in stukken en verdeel eerst de witte chocolade over de bodem. Verdeel dan de kokos rasp eroverheen en tenslotte de pure chocolade stukjes.
  • De dulce de leche kun je op verschillende manieren aanbrengen. Als de dulce de leche stevig is geworden, verdeel dan de helft van het blik in kloddertjes over het bakblik. Dit zal straks uitlopen in de oven en beter verdeeld worden. Als de dulce de leche nog vloeibaar is, schenk dan de helft van het blikje zigzag over het bakblik.
  • Plaats het 25 minuten in de oven. Laat het dan goed afkoelen in het blik, zodat het stevig genoeg is om het eruit te halen. Snijd de reep daarna met een scherp mes in stukken.

1 gedachte over “Dulce de leche choco repen

  1. […] Karamel maken van gecondenseerde melk is zo ontzettend makkelijk en ook erg foollproof. Zo is er bij de traditionele wijze van karamel maken in een pannetje, altijd een risico dat het aanbrandt en de karamel daarmee erg bitter wordt. Maar deze karamel kan gewoon niet mis gaan en is daarnaast ook nog een heerlijk romig.Ben jij ook zo gek op gecondenseerde melk in baksel? Probeer dan ook eens mijn dulce de leche sandwich koekjes, of dulche de leche choco repen […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *