Geplaatst op Geef een reactie

Malteser repen

Ik ben gek op koekjes of taartjes die bestaan uit verschillende laagjes.
Zo kun je altijd verschillende combinaties maken van smaken en ingrediënten. Maar ook verschillende structuren.
Zo hebben deze Maltesers repen een stevige koekbodem, een zachte romige chocolade fudge laag met maltesers, zoute chewy karamel en tenslotte een knapperige chocolade laag, met natuurlijk nog meer maltesers!

Ik nam deze repen deze week mee naar mijn werk en binnen een uurtje waren ze allemaal weg.
Karamel maken van gecondenseerde melk is zo ontzettend makkelijk en ook erg foolproof. Zo is er bij de traditionele wijze van karamel maken in een pannetje, altijd een risico dat het aanbrandt en de karamel daarmee erg bitter wordt. Maar deze karamel kan gewoon niet mis gaan en is daarnaast ook nog eens heerlijk romig.
Ben jij ook zo gek op gecondenseerde melk in baksel? Probeer dan ook eens mijn dulce de leche sandwich koekjes, of dulche de leche choco repen

Malteser repen

Recipe by Imke van Leest
Bereidingstijd

60

minuten
Aantal repen

18

Alles in een! Een heerlijke koekjes bodem, choco fudge, zoute karamel en een knapperige chocolade laag.

Ingrediënten

  • Bodem
  • 260 gram Bastogne koeken (1 pak)

  • 135 gram ongezouten roomboter

  • 50 gram geraspte kokos

  • Malteaser fudge
  • 220 gram pure chocolade

  • 150 milliliter verse slagroom

  • 200 gram maltesers

  • Caramel
  • 240 gram gecondenseerde melk (1 blikje)

  • 150 milliliter verse slagroom

  • 40 milliliter maple syrup

  • 1 theelepel zout

  • Chocolade laag
  • 220 gram melkchocolade

  • Handje maltesers

Instructies

  • Bodem
  • Bekleed een bakblik van ongeveer 20×20 centimes met bakpapier.
    Zet de boter in een schaaltje kort in de magnetron of smelt het in een pannetje tot het vloeibaar is. Vermaal ondertussen de koekjes in de keukenmachine.
  • Voeg dan de kokos rasp en de gesmolten boter toe en mix dit nog ongeveer 30 seconden door elkaar. Schud dit mengsel in de bakvorm en druk het met je handen of de onderkant van een lepel goed aan tot het overal gelijk is. Zet het bakblik dan in de koelkast.
  • Malteaser fudge
  • Smelt de pure chocolade door een kom op een pannetje met water op het fornuis te zetten (au bain-marie). Voeg dan de verse slagroom toe en roer dit door elkaar tot het een glad geheel is.
  • Laat dit mengsel 5 minuten afkoelen. Hak ondertussen de Maltesers in grove stukken. Mix deze door het chocolade mengsel en giet het geheel in de bakvorm over de koek bodem. Strijk het glad en zet de bakvorm dan terug in de koelkast voor minstens 30 minuten.
  • Karamel
  • Doe in een klein pannetje de gecondenseerde melk, verse slagroom, maple syrup en zout. Breng dit aan de kook terwijl je regelmatig blijft roeren. Als het kookt zet je de pit op de laagste stand en laat je het 15 minuten pruttelen terwijl je af en toe even roert.
  • Laat de karamel dan 5 minuten afkoelen en giet het daarna over de fudge laag in de bakvorm. Verdeel het gelijkmatig met een spatel. Zet het dan opnieuw in de koelkast voor 15 minuten.
  • Chocolade laag
  • Smelt de melk chocolade in een kom op een pannetje met water (au bain-marie). Laat dit 5 minuten rusten en giet het dan als laatste laag in de bakvorm. Sprinkle wat hele en gehakte Maltesers over de chocolade ter decoratie. Druk die eventueel wat aan zodat ze goed vast blijven zitten. Zet het dan nog een keer in de koelkast voor 15 minuten.
  • De repen snijden
  • Je wilt natuurlijk niet dat de bovenste chocolade laag breekt bij het snijden van de repen. Er zijn een aantal manier om dit te voorkomen.
    Gebruik een heet mes en snijd het rustig in stukken zonder hard te drukken.
    Het helpt ook om de bakvorm een uurtje van te voren al uit de koelkast te halen zodat ze chocolade op kamertemperatuur is.
    Of snijdt de repen alvast na het aanbrengen van de laatste chocolade laag.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *