Geplaatst op Geef een reactie

Disaronno chocolade truffels

Dit is het ultieme recept voor de chocolade cravings die we allemaal weleens hebben. De truffels zijn gemaakt van een verse ganache met een scheutje Disaronno. Ik gebruikte Disaronno Velvet, maar de klassieke Disaronno of een andere likeurtje is natuurlijk ook heerlijk.
Het is belangrijk dat je voor dit recept een goede pure chocolade kiest van ten minste 75% cacao. Als je melk chocolade gebruikt of een pure chocolade met minder cacao is er het risico dat het mengsel voor de truffels niet zal opstijven in de koelkast. Je hebt dan wel een heerlijke ganache om van te snoepen – ik kan het weten, want het overkwam mij ook – maar je kunt er geen stevige bolletjes van maken.


De hazelnoten heb ik zelf geroosterd in de oven. Het zijn ongebrande en ongezouten noten die ik een paar uur van te voren op 180 graden ongeveer een half uurtje in de oven heb gezet. De geur van de geroosterde noten in je huis is alleen al de perfecte reden om dit zelf te doen in plaats van gebrande noten te kopen in de winkel. Rooster dan vooral wat extra noten, want dit is ook heerlijk door je granola of door de yoghurt bij je ontbijtje.

Disaronno velvet truffels

Recipe by Imke
Aantal

12-14

truffels
Bereidingstijd

15

minuten
Koeling

30

minuten

Chocolade truffels met Disaronno velvet en hazelnoten

Ingrediënten

  • 150 milliliter slagroom

  • 160 gram pure chocolade

  • Snufje zout

  • 2 eetlepels Disaronno Velvet

  • 1 theelepel vanille extract

  • 80 gram (gebrande) hazelnoten

  • 2 eetlepels cacao

Instructies

  • Verwarm de slagroom in een pannetje, zonder het te laten koken.
  • Een kom vroeg je de chocolade, zout en het vanille extract bij elkaar. Als de slagroom verhit is, giet je deze over de chocolade. Laat dit een paar minuten staan.
  • De chocolade is nu gesmolten. Met de mixer maak je een gladde crème van het chocolade mengsel. Voeg dan ook de Disaronno toe en mix nog kort door. Laat dit vervolgens minstens een half uur in de koelkast staan om op te stijven.
  • Hak terwijl je wacht de hazelnoten fijn. Met een lepel of ijsscoop kun je nu bolletjes maken van het mengsel. Rol de helft van de bolletjes door de hazelnoten en de andere helft door de cacao.
  • Daarna leg je de truffels nog een half uurtje terug in de koelkast zodat ze weer stevig worden.

Notes

  • Bewaar de truffels in een luchtdicht bakje in de koelkast, maximaal een week.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *