Geplaatst op Geef een reactie

Koffiebonen biscuits

Heb je meer koffie nodig bij je koffie? Het antwoord is altijd ja! De smaak van koffie bij deze biscuits kun je zo sterk maken als je wilt. Het enige wat je hiervoor hoeft aan te passen is de hoeveelheid oploskoffie. Heb je geen oploskoffie in huis? Een shot espresso werkt ook prima!

Ingrediënten

Voor ongeveer 20 biscuits

  • 90 gram ongezouten roomboter (kamer temperatuur)
  • 4 eetlepels oploskoffie
  • 1 eigeel
  • 125 gram tarwebloem
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 7 theelepels poedersuiker

Zo maak je ze

  1. Meng de oploskoffie met 2 eetlepels heet water en laat dit afkoelen tot kamertemperatuur. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de bloem met het cacaopoeder en zet dit even weg. Doe dan de boter met de poedersuiker in een kom en meng dit met de garde tot een smeuïge massa.
  3. Voeg hier het eigeel en vanille extract aan toe en mix dit goed door elkaar.
  4. Dan voeg je de koffie toe aan het mengsel en mix dit tot een licht bruine creme. Zorg dat de koffie goed is afgekoeld, als dit te warm is stolt het ei.
  5. Nu kun je het mengel van bloem en cacaopoeder toevoegen. Er ontstaat nu een kruimelig deeg. Kneed dit tot een gladde bol.
  6. Maak van dit deeg bolletjes van ongeveer 8 gram en kneed deze in de vorm een koffieboon.
  7. Druk met een sate-prikker of tandenstoker een lijn op de biscuits.
  8. Zet de biscuits een uur in de koelkast.
  9. Haal de biscuits uit de koelkast en zet deze in een voorverwarmde oven op 160 graden, voor 14 minuten.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *