Geplaatst op Geef een reactie

Walnoot-kaneel brood

Alleen al door de geur die dit brood door het huis verspreid, is dit een perfect recept voor de zondag ochtend. ZO lekker! Het maakt de ontbijt of lunch tafel helemaal compleet. Het duurt even omdat het brood moet rijzen, dus je zult op tijd uit de veren moeten om dit bij het ontbijt te serveren. Maar dat is het zeker waard!

Ingrediënten

  • 375 gram bloem
  • 2.5 deciliter melk
  • 14 gram gist
  • 2 eetlepels gemalen kardemom
  • 4 eetlepels gemalen kaneel
  • 2 eetlepels gemalen gember
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • 30 gram walnoten
  • 1 ei dooier

Zo maak je het

  1. Pak de keukenmachine of een grote kom. Doe hierin de bloem en het gist en meng het door elkaar. Voeg daarna de melk toe en meng dit er doorheen.
  2. Laat dit 15 minuten staan en voeg daarna het zout toe. Kneed het nu 8-10 minuten tot een soepel deeg. Zet dit daarna 1 uur afgedekt op een warme plek of in de oven als deze een rijs stand heeft.
  3. Meng 2 eetlepels kaneel, 2 eetlepels suiker, 1 eetlepel gember en 1 eetlepel kardemom met elkaar. Hak de walnoten in grove stukken. Rol het deeg daarna uit tot een rechthoekige plak die ongeveer net zo breed is als het bakblik waarin het brood straks in de oven kan. Vet het bakblik ook alvast in.
  4. Bestrijk de plak deeg daarna met wat melk en strooi het kaneel mengels hierover. Strooi daarna ook de walnoten over het brood.
  5. Rol het deeg daarna vanaf de brede zijde op. Leg dit met de vouw aan de onderkant in het bakblik. Laat dit vervolgens nog 1 uur rijzen tot het net boven de rand van het bakblik uit komt.
  6. Verwarm de oven voor op 250 graden. Bestrijk het brood met en eidooier en plaats het daarna voor 40 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur na 20 minuten naar 170 graden.
  7. Laat het brood daarna afkoelen op een rekje. Zo is het brood al heerlijk, maar als je het wat extra’s wil geven; bestrijk het brood dan met wat gesmolten roomboter, maar nog een keer hetzelfde kaneelmengel en besprenkel de bovenkant van het brood hiermee.

Smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *