Geplaatst op Geef een reactie

Glazuur

Een glazuur maakt je koekje, cake of cupcake af en laat het er altijd net een stukje luxer en glanzender uitzien. Daarnaast is glazuur ook gewoon ontzettend lekker! Ik zal hier daarom mijn twee favoriete glazuur receptjes delen die ik regelmatig gebruik. Bij vrijwel ieder baksel past een van deze glazuurtjes.

  1. Citroen glazuur
    Citroen glazuur is heerlijk zurig en fris! Persoonlijk vind ik citroen glazuur vooral bij cakes of cupcakes waar in fruit is verwerkt erg lekker. Zo heb ik deze glazuur ook gebruikt in mijn recept voor de nectarine up-side-down-cake en de blauwe bessen-citroen cake. Precies hetzelfde kun je natuurlijk ook doen voor een limoen of sinaasappel glazuur. Het enige wat je dan hoeft te doen is de citroen vervangen.
    Wat heb je hier voor nodig?
    – 1 eetlepels gesmolten ongezouten roomboter
    – 60 gram poedersuiker
    – 2 theelepels verse citroensap
    – 1/2 theelepels vanille extract
    Meng dit met een garde door elkaar in een bakje. Daarna kun je het direct over de cake gieten. Doe dit wel pas als de cake helemaal is afgekoeld!

  2. Chocolade glazuur
    Daarnaast is chocolade glazuur ook heerlijk en er zijn zo ontzettend veel recepten waarbij dit gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld koekjes dippen in chocolade glazuur of over een cake of chocolade taart gieten.
    Wat heb je hiervoor nodig?
    – 75 gram poedersuiker
    – 90 gram pure chocolade
    – 45 gram boter
    Je kunt de chocolade het beste au bain-marie smelten in een kommetje. Zoals ik al vaker heb genoemd in verschillende recepten; sommige recepten vragen je om de chocolade te smelten in de magnetron. Dat kan ook, alleen kan chocolade dan snel te warm worden waardoor het moeilijk te verwerken wordt.
    Als de chocolade gesmolten is, zeef je de poedersuiker en voeg je dit beetje bij beetje toe. De boter mag op kamertemperatuur zijn en deze voeg je vervolgens ook beetje bij beetje toe aan het kommetje. Laat het daarna een klein beetje afkoelen en giet het over je cake of dip je koekjes erin als het glazuur nog lauw is.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *