Geplaatst op Geef een reactie

Blauwe bessen & citroen cake

De klassieke combinatie van hartig, zoet en fris! Dit is een heerlijke frisse en luchtige cake. Super simpel en binnen een kwartiertje staat deze in de oven. Ideaal als je familie of vrienden over de vloer krijgt en iets bijzonders en vers bij de koffie of thee wil serveren. Zo lekker! Heb je nog inspiratie nodig voor andere citroen cakjes? Probeer dan de citroen repen!

Ingrediënten

  • 180 gram bloem + 1 eetlepel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 40 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 120 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 2 theelepels citroensap
  • 60 milliliter melk
  • 120 gram verse blauwe bessen

Zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het cakeblik met een stukje bakpapier.
  2. Pak en kom en meng hierin de bloem, bakpoeder en zout door elkaar en zet dit even apart.
  3. Smelt de boter en doe dit in de kom van de keukenmachine. Voeg hier het ei, suiker, vanillesuiker, citroensap en citroen schil aan toe. Mix dit door elkaar tot het een glad geheel is.
  4. Voeg hier beetje bij beetje de bloem mix en melk aan toe tot ook dit weer een glad geheel is.
  5. Was de bessen en meng deze met de eetlepels bloem. Dit zorgt ervoor dat de bessen niet naar beneden zakken in de cake. Meng de bessen daarna voorzichtig met een lepel door het beslag.
  6. Giet het beslag in het bakblik en plaats dit 50 minuten in de oven. Laat de cake vervolgens afkoelen op een rekje. 
  7. Je kunt de cake eventueel nog besprenkelen met een citroen glazuur!
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *