Blondie brownies
Aantal
15
blondiesVoorbereiding
15
minutenBaktijd
25
minutenTemperatuur
180
gradenDit is inmiddels al mijn derde brownie recept dat ik hier met jullie deel in een maand. Dat zegt al genoeg toch? Met brownies zit je altijd goed. Ze zijn makkelijk maar vooral heel erg lekker! En er zijn eindeloze variaties mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld mijn Matcha brownies recept eens proberen, of mijn walnoten-cranberry brownie recept.
Ingredienten
240 gram bloem
90 gram ongezouten roomboter
2 eiwitten
1 theelepel zout
1 eetlepel vanillesuiker
40 milliliter water
100 gram pure chocolade druppels
Instructies
- Vet de bakvorm in of bedek deze met een stuk bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de bloem, zout en vanillesuiker door elkaar in een kom en zet dit even apart. In de keukenmixer doe je dan de suiker en het eiwit van twee eieren. Mix dit door elkaar tot een luchtige massa. Daarna voeg je hier beetje bij beetje het bloem mengsel en het water aan toe totdat alles goed met elkaar gemengd is.
- Voeg hier de pure chocolade druppels aan toe en roer dit met een lepel door het mengsel. Stort het mengsel daarna in de bakvorm en verdeel dit netjes over de bodem.
- Strooi daarna nog een klein handje chocolade druppels over het mengel, zodat je blondie brownie straks mooie stukjes chocolade aan de bovenkant heeft.
- Plaats de bakvorm voor 25 minuten in de oven. Laat het daarna goed afkoelen voor je het gaat snijden.