Ik ben echt dol op amandelmeel! En hoewel het steeds populairder wordt, er is nog steeds veel te experimenteren en ontdekken. Deze amandel cupcake is een soort variant van de Marokkaanse amandelcake, maar dan een tikje anders zoals de toevoeging van de botercrème en specerijen en in de vorm van een cupcake. Omdat het een stevige cupcake is, maakt de limoen boter crème dit heerlijk fris!
Amandel cupcake met limoen boter crème
Aantal
12
cupcakesVoorbereiding
20
minutenBaktijd
30
minutenTemperatuur
180
gradenIngrediënten
- Cupcakes
4 eieren
Snufje zout
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel kardemom poeder
1/2 theelepel gember poeder
1 eetlepel limoensap
180 gram amandelmeel
8 eetlepels suiker
1 eetlepel poedersuiker
- Botercreme
125 gram ongezouten roomboter
250 gram poedersuiker
1 limoen geraspt
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel water
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een siliconen cupcake vorm in of plaats de cupcake papiertjes in een cupcake blik. Splits de 4 eieren en klop de eiwitten samen met 4 eetlepels suiker op tot stevige pieken.
- Doe daarna de andere vier eetlepels suiker, de eetlepel limoensap, de eetlepel kaneel en de eierdooiers in de keukenmachine. Mix dit tot een egale crème.
- Meng nu het amandelmeel door het eigeel mengsel. Als dit gemengd is voeg je beetje bij beetje het opgeklopte eiwit toe tot het geheel weer een wat dikkere vloeibare massa wordt.
- Schep het mengsel in de cupcake vormen en plaats dit voor 30 minuten in de oven. Laat ze goed afkoelen en strooi er wat poedersuiker overheen.
- Dan is het tijd voor de boter crème!
- Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Mix dit los in de keukenmachine. Voeg hier dan het poedersuiker een toe en het limoenrasp. Tijdens het mengen kun je wat limoensap en wat water toevoegen. Maar voorzichtig zodat het niet te vochtig wordt, maar luchtig.
- Haal in het middel van de cupcakes met bijvoorbeeld een mesje een stukje cake uit het midden. Vul dit met de boter crème en maak daarna een toefje op de cupcake.