Geplaatst op Geef een reactie

Sinaasappel blondies (Gluten- en zuivelvrij)

Ja hoor, alweer een brownie recept! Maar dan wel gluten- en zuivel vrij dit keer. Met brownies zit je altijd goed door de vele variaties die hierin mogelijk zijn. Zo deelde ik eerder al een matcha brownie met jullie, een blondie brownie en eentje met cranberry’s & walnoten.
De sinaasappel in deze brownie maakt deze brownie lekker fris en het amandelmeel zorgt voor een heerlijk stevige brownie. Mocht je nog niet weten wat voor lekkers je dit weekend gaan bakken, probeer deze dan zeker een keer uit!

Sinaasappel blondies (Gluten- en zuivelvrij)

Recipe by Imke vam Leest
Aantal

16

brownies
Voorbereiding

45

minuten
Baktijd

25

minuten
Temperatuur

170

graden

Ingredienten

  • 100 milliliter kokosmelk

  • 45 + 80 gram bruine basterdsuiker

  • 1/2 + 1 theelepel vanille extract

  • 1 + 2 eetlepel sinaasappel rasp

  • 60 gram kokosolie

  • 1 ei

  • 200 gram amandelmeel

  • 1/2 theelepel baking soda

  • Snufje zout

Instructies

  • We beginnen dit recept met een simpele karamel. Zet een pannetje op het vuur met de kokosmelk en de 45 gram basterdsuiker. Laat dit ongeveer 5 minuten doorkoken terwijl je met een garde regelmatig roert. Haal dit daarna van het vuur en voeg de 1/2 theelepel vanille extract, snufje zout en 1 eetlepel sinaasappel rasp toe.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Leeg een stukje bakpapier in een bakblik of vet deze in. Meng het amandelmeel, baking soda en een snufje zout in een kom en zet dit even apart.
  • Meng in de keukenmachine de kokosolie, 80 gram, basterdsuiker, 1 theelepel vanille extract en de rest van de sinaasappelsap en rasp tot een glad mengsel. Voeg daarna het ei toe en mix tot deze helemaal is opgenomen.
  • Meng daarna de droge ingrediënten die we apart hadden gezet door het mengsel en meng dit tot een mooi geheel.
  • Stort het mengsel in het bakblik. Meng hier de helft van de karamel doorheen. Strijk het mengsel glad en zet het daarna in de oven voor 25 minuten.
  • Laat het daarna helemaal afkoelen. Drizzel dan de andere helft van de karamel over de brownie. Het is ook heerlijk om hier nog wat extra geraspte sinaasappelschil overheen te strooien. Snijd de brownies daarna in 16 stukken.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *