Geplaatst op 1 reactie

Speculoos chocolate chips


In het kader van de Speculoos week die ik in mijn eigen keuken doormaak: Chocolate chip koekjes met witte chocolade en een kern van smeuïge Speculoos spread! Loopt het water je al in de mond? Door de Speculoos spread in dit beslag is het een heerlijk smeuïg koekje. Ze zijn wel machtig, dus ik zou je aanraden om de wat kleiner te maken dan ik heb gedaan.
De koekjes behouden mooi hun vorm in de oven en lopen niet uit. Dat is altijd fijn, want zo weet je zeker dat je koekjes er precies uitzien zoals jij wil.

Speculoos chocolate chips

Recipe by Imke van Leest
Aantal

12-14

koeken
Voorbereiding

15

minuten
Baktijd

12

minuten

Ingredienten

  • 120 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)

  • 90 gram lichte basterdsuiker

  • 90 gram kristalsuiker

  • 2 eieren

  • 2 theelepels vanille extract (of een zakje vanillesuiker)

  • 360 gram bloem

  • 2 theelepels baking soda

  • 1 theelepel zout

  • 12 Speculoos koekjes (en een paar ter decoratie)

  • 120 gram Speculoos spread

  • 180 gram witte chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en zet een bakplaat klaar met een stuk bakpapier.
  • In de keukenmachine meng je de boter en beide soorten suiker door elkaar tot het luchtig is. Voeg hier dan ook de helft van de Speculoos spread doorheen en meng het er goed door.
  • Voeg dan de twee eieren en de vanille toe en mix tot alles is opgenomen.
  • Meng dan in een aparte kom de bloem, baking soda, zout en de verkruimelde Speculoosjes. Als je chocolade repen hebt, hak deze alvast in stukje. Als je chocolade druppels/chips hebt dan hoeft dat niet.
  • Voeg het bloem mengsel dan toe aan het suikermengsel en mix kort tot alle bloem is opgenomen. De witte chocolade mag hier nu ook bij en er doorheen gemengd worden.
  • Neem dan een eetlepel en schep wat beslag tot de kom. Vorm dit met je handen tot een balletje, druk het plat en leg het op de bakplaat. Doe hier een volle theelepel Speculoos spread op in het midden van het koekje. Neem nog een bolletje, druk deze plat en deze deze over het andere koekje. Druk de randen goed aan. Doe dit tot alles op is. De koekjes lopen een klein beetje uit dus zorg dat er minstens 2 centimeter tussen de koeken ligt.
  • Plaats ze dan 12 minuten in de oven. Laat ze daarna even afkoelen en verplaats ze dan naar een rekje. Laat ze daar volledig afkoelen. Al zijn ze stiekem het lekkerste als ze nog een beetje warm zijn, want dan is de binnenkant nog extra smeuïg.

Notes

  • En, is jouw koekje of zo heerlijk smeuïg van binnen als je deze openbreekt?

1 gedachte over “Speculoos chocolate chips

  1. […] je nu niet van kokos houden, maar wel van speculoos? Misschien zijn mijn speculoos chocolate chip cookies, of speculoos wolkenkoekjes dan wel iets voor […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *