Deze repen zijn een perfecte combinatie van zoet en hartig door de kokos en licht pittige gember. Ik hou niet zo van super zoete baksels. dus als ik recepten tegen kom met iets bitters of zurige erin moet ik deze altijd even uitproberen. Deze reep is daarvoor perfect! Een kopje thee en een kokos & gember reep, beter wordt het niet.
Gember is een ingrediënt die we steeds vaker tegen komen in koekjes of gebakjes. Zowel in poedervorm als verse gember en ik snap wel waarom, er zijn zoveel mogelijkheden met gember.
Daarnaast zijn deze repen ook helemaal niet ingewikkeld om te maken. Je bakt eerst de koek voor de bodem en daarna de gember laag in een pannetje. Het geheel moet dan een half uurtje in de koelkast en smikkelen maar!
Kokos & gember repen
12-14
repen30
minuten24-30
minuten60
minutenIngredienten
280 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels gemberpoeder
1/2 theelepel zeezout
40 gram gemalen kokos
210 gram witte basterdsuiker
240 gram koude roomboter
1 theelepel vanille extract
150 gram ongezouten roomboter
80 gram siroop (agave of maple is het beste)
1 theelepel gember
1/2 theelepel kardemom
230 gram poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een bakblik (van ongeveer 30 bij 20 cm) en leeg hier een stuk bakpapier in zodat je de repen er straks makkelijk uit kan tillen.
- Doe alle droge ingrediënten voor de bodem bij elkaar in de keukenmachine en mix door elkaar. Voeg hier daarna de boter en vanille extract aan toe. Mix het door elkaar tot het een kruimelig geheel wordt. Het is niet erg als er nog stukjes boter in in zitten.
- Stort dit in een cakevorm en druk stevig en netjes langs de randen aan. Bak dit daarna voor 25-30 minuten. Laat de reep daarna in het blik zit en laat het afkoelen.
- Maak ondertussen de bovenste gemberlaag door een pannetje op het vuur te zetten. Doe hier de boter, siroop, gemberpoeder en kardemom in en blijf roeren tot het gesmolten is tot een geheel. Haal het pannetje daarna van het vuur en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe tot het een glad geheel is zonder klontjes.
- Stort dit in het blik bovenop de koek bodem. Zet het bakblik dan minstens 60 minuten in de koelkast tot de bovenste laag is uitgehard. Snijd de reep daarna in stukken.