Geplaatst op Geef een reactie

Crispy choco koekjes

Ik bak veel koekjes, heel veel koekjes, maar dit zijn absoluut de makkelijkste en snelste koekjes die ik ooit gemaakt heb. Alle ingrediënten gaat in een pannetje en daarna gaat het mengsel in de oven, en ta-da! Heerlijke verse koekjes. Ze zijn knapperig, zoet en zo ontzettend verslavend!
In dit recept heb ik Nutella gebruikt voor de vulling. Maar dat kan ook met gesmolten chocolade, speculoospasta of zonder chocolade. Want de koekjes zijn naturel gewoon ook al erg lekker.

Crispy choco koekjes

Recipe by Imke van Leest
Aantal

Circa 15

koekjes
Voorbereidingstijd

15

minuten
Baktijd

8

minuten

Ingredienten

  • 120 gram ongezouten roomboter

  • 135 gram lichte basterdsuiker

  • 80 gram amandelmeel

  • 1/4 theelepel zout

  • 15 milliliter siroop (agave, maple oid)

  • 1 theelepel vanille extract

  • Nutella, speculoos pasta of gesmolten chocolade (extra veel!)

Instructies

  • Zet een klein pannetje op het vuur en smelt de boter langzaam. Zet het vuur dan helemaal omlaag en voeg de suiker, amandelmeel, zout en siroop toe. Meng met een garde tot alles is opgenomen.
  • Haal het pannetje van het vuur en voeg het vanille extract toe. Laat het dan even staan en roer het af en toe goed door tot het wat steviger wordt.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met een stukje bakpapier. Als je bakringen hebt, raad ik je aan deze te gebruiken. Leg de ringen op de bakplaat en doe hier een theelepel beslag in. Als je deze niet hebt, leg je de theelepels beslag met voldoende ruimte van elkaar, op. De koekjes lopen namelijk erg uit.
  • Plaat de koekjes 8 minuten in de oven. Laat ze daarna afkoelen en verplaats ze naar een rekje om verder uit te harden.
  • Smeer de koekjes aan de onderkant in met chocolade of speculoos en leg er dan een ander koekje boven op. Doe dit met alle koekjes. En, hoe lang kun jij er vanaf blijven tot ze op zijn?

Notes

  • Leuke tip! Zijn de koekjes niet zo mooi rond worden als gehoopt? Neem een kommetje, zet dit over een koekje heen en schud het koekje een paar keer in het rond als deze nog warm is. Op deze manier kun je de koekjes nog vormen als ze net uit de oven komen.
    De kunst is wel om dit op juiste moment te doen, als de koekjes nog te zacht en warm zijn maak je er pap van en als ze al te afgekoeld zijn breken ze.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *