Geplaatst op Geef een reactie

Tropische kokos truffels

Met het heerlijke zonnige weer van de afgelopen week hebben vele van ons de zomer alweer in ons bol. Ik in ieder geval wel! Een fris en tropische snack kon dan ook niet ontbreken.

Gezond wil ik het niet noemen, maar er bestaan absoluut slechtere tussendoortjes om die cravings naar zoetigheid te bevredigen. Deze tropische kokostruffels bestaan namelijk voor het grootste deel uit kokosrasp en ongezouten noten. Deze zitten boordevol gezonde onverzadigde vetten.
De jam die ik gebruikte is Yesper’s ananas & mango spread. Deze deze ananasjam is gewoon altijd zo ontzettend lekker.
Maar er bestaan ook suikervrije varianten van ananasjam – of een ander tropisch smaakjes die je wellicht toevallig in de koelkast hebt staan.
Ik gebruikte de Maple Syrup van Maple Gold, maar ook de Maple Syrup zou je kunnen vervangen voor siroop op basis van Stevia om er zo een calorie-arme snack van te maken. Al vind ik persoonlijk de Maple Syrup in dit recept meer diepte en smaak geven aan de truffels.

Deze truffels heb je binnen een hand omdraai gemaakt met ingrediënten die je waarschijnlijk al ergens in een huis hebt. Je maakt ze makkelijk een paar dagen of al langer van te voren. Je kunt ze namelijk minstens een week bewaren in de koelkast of je kunt ze invriezen. Zo heb jij altijd een zoetig tussendoortje voor jezelf of voor je gasten achter de hand.

Tropische kokos truffels

Recipe by Imke van Leest
Bereidingstijd

10

minuten
Rusttijd

30

minuten
Aantal truffels

8-10

Ingrediënten

  • 130 gram ongezouten cashewnoten

  • 230 gram geraspte kokos

  • 2 theelepels maple syrup

  • 1 theelepel vanille extract

  • 1 geraspte limoen

  • 2 eetlepels limoensap

  • 50 gram ananas jam

  • 30 gram (ongeveer) kokosrasp

Instructies

  • Mix de cashew’s, geraspte kokos, maple syrup, vanille extract, limoenrasp en limoensap in de blender tot een korrelige pasta. Zet deze pasta minstens 30 minuten in de koelkast.
  • Schep de jam in een bakje en plaats dit een uurtje in de vriezer tot het stevig is geworden.
  • Neem de pasta uit de koelkast en verdeel het in 8 tot 10 balletjes. Druk een balletje plat en schep met een theelepels een kleine bolletje uit de ananasjam en leg dit in het midden van het platgedrukte balletjes. Vouw dit dan dicht om de jam heen en rol het even door je handen tot het een rond balletje je is geworden.
  • Herhaal dit met alle balletjes en rol ze daarna door de overige kokosrasp. Laat de bolletjes dan nog even rusten en stevig worden in de koelkast.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *