Geplaatst op Geef een reactie

Au bain-marie

Au ban-marie betekent waterbad. Het is de ideale methode om iets te verwarmen of juist te koelen. Je zult het waarschijnlijk vooral kennen van het smelten met chocolade. In recepten kom je regelmatig tegen dat je chocolade in de magnetron zou kunnen zetten om het te laten smelten. Voor veel mensen zal dit ongetwijfeld ook lukken, maar het gevaar is dat de chocolade dan te heet wordt. Vooral bij chocolade wil je dat absoluut niet hebben, want dan wordt het stug en klonterig en kun je er niet meer mooi mee werken.

Voor au bain-marie heb je drie dingen nodig: een pannetje, een kom, en het product dat je wil verwarmen of koelen. Je vult het pannetje met warm water en plaatst de kom hierin. Maar zorg dat de kom het water niet raakt! Enkel de stoom van het warme water eronder is voldoende om een product te verwarmen of smelten. Je kunt het pannetje dan op het fornuis zetten en de temperatuur rond het kookpunt (100 graden) houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *