Geplaatst op Geef een reactie

Brownie gebakjes

Smeuige chocolade brownies + meer chocolade. Dit is een perfect recept voor de chocolade liefhebber! En ze zien er ontzettend feestelijk uit, dus ze kunnen niet ontbreken op tafel tijdens een verjaardag.
Deze brownie gebakjes zijn erg makkelijk om te maken. Eerst bak je een brownie – volgens mijn recept of gewoon lekker via je eigen go-to brownie recept – en vervolgens een ganache.
Tijdens het maken van dit recept, bedacht ik me dat ik hier volgende keer een brownie taart mee ga maken. Dat ga ik doen door een brownie te bakken in een ronde bakvorm en deze in zijn geheel vullen met ganache.

Op zoek naar een meer eenvoudig brownie recept? Probeer dan de espresso brownies die ik vorige week met jullie deelde!

Brownie gebakjes

Recipe by Imke van Leest
Voorbereiding

20

minuten
Baktijd

25-30

minuten
Temperatuur

175

graden

Ingrediënten

  • Brownie
  • 150 gram pure chocolade

  • 1 eetlepel vanille suiker

  • 140 gram ongezouten roomboter

  • 120 gram kristalsuiker

  • 120 gram lichte basterdsuiker

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel

  • 1 theelepel vanille extract

  • 1 theelepel zout

  • 4 eieren

  • Ganache
  • 100 milliliter volle slagroom

  • 180 gram pure chocolade (stukjes)

  • Decoratie
  • Optioneel: Grove zeezout vlokken

  • Optioneel: Schaafsel van een noot (bijvoorbeeld hazelnoot of amandel)

Instructies

  • Brownies
  • We beginnen met de brownies. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een bakblik in of bekleed deze met een stuk bakpapier.
  • Smelt de chocolade en boter samen au-bain marie met een kom op een pannetje water op het fornuis. Als dit helemaal is gesmolten haal je het van het vuur en voeg je de basterdsuiker, kristalsuiker, vanille suiker en vanille extract toe. Mix dit goed door elkaar.
  • Voeg dat het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit kort door elkaar. Daarna de eieren, een voor een. Dus voeg het volgende ei steeds toe als het eerste ei helemaal opgenomen is.
  • Schep het beslag in het bakblik en bak het 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de brownie daarna in het bakblik 10 minuten afkoelen. Haal het er daarna uit en laat het verder af koelen op een rekje.
  • Dan is het tijd om de vormpjes te maken. Neem een cookie uitsteker of een bakring met een scherp randje en druk een rond stuk brownie uit. Steek er zoveel uit als je kunt.
  • Dit stukken moeten horizontaal door midden worden gesneden. Als je brownie nog lekker smeuïg is van binnen, zet ze dan eerst in de koelkast of vriezer voor je gaat snijden zodat ze niet uit elkaar kruimelen.
  • Ganache
  • Verwarm de slagroom in een pannetje tot het begint te koken. Haal het dan van het vuur en giet de slagroom over de pure chocolade. Blijf roeren tot de chocolade helemaal gesmolten is. Laat dit dan afkoelen tot het stevig en stroperig begint de worden.
  • Neem een spuitzakje en vul deze met chocolade. Spuit de ganache over het onderste stuk van de brownie en leg het bovenste stuk er weer boven op. Spuit ook wat ganache op de bovenkant van de brownie.
  • Decoreer de brownie gebakjes met wat zeezout vlokken en noten.

Notes

  • Je kunt ook een grote ronde brownie bakken en hier ganache tussen en op doen. Dan heb je een brownie taart!
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *