Geplaatst op Geef een reactie

Brownies met cranberry’s & walnoten

Niet iedereen houdt van cranberry’s, maar als jij hier net zo gek op bent als ik, dan is dit een perfect recept! Cranberry’s voegen altijd een heerlijk zurig smaakje toe aan je baksels. Vooral met zoete recepten, zoals deze brownies is dit een hemelse combinatie en zorgt dit voor een verrassend contrast. Daarna kun je ook altijd nog mijn andere brownie creaties uitproberen zoals de blondie brownie of de matcha brownie.

Ingrediënten

Voor 16 brownies

  • 30 gram gedroogde cranberry’s
  • 30 gram walnoten
  • 2 eetlepels vanillesuiker
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 65 gram ongezouten roomboter
  • 170 gram pure smeltchocolade
  • 20 gram chocolade druppels (optioneel)
  • 85 gram tarwebloem
  • Een snufje zout

Zo maak je ze

  1. Smelt de boter en chocolade au bain-marie, en laat dit afkoelen tot kamer temperatuur.
  2. Neem een schaal doe hierin de bloem, cacaopoeder en zout en meng dit door elkaar.
  3. Meng de suiker met de gesmolten chocolade en boter uit stap 1. Voeg hier vervolgens de 2 eieren aan toe en meng dit kort.
  4. Voeg hieraan het bloemmengsel toe en schep dit om met een rubberen spatel. Gebruik geen garde, het moet licht omgeschept worden!
  5. Tenslotte, voeg de cranberry’s toe en schep het geheel in een ingevette bakvorm, of vouw zelf een bakvorm van bakpapier.
  6. Verwarm de oven voor op 170 graden. Verspreid de walnoten over het mengsel en plaats deze in de oven voor 30 minuten.
  7. Laat het goed afkoelen. Snijd de brownie in 12 stukken.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *