Chocolate chip cookies met gecondenseerde melk, een verfrissende afwisseling voor chocolade chip cookies. De gecondenseerde melk maakt de cookies het smeuïger en luchtiger. Daarnaast zijn deze koekjes helemaal wit en ook dat vind ik een leuke afwisseling met de klassieke chocolate chip cookies.
Chocolate chip cookies met gecondenseerde melk
Aantal
12-14
koekenVoorbereiding
20
minutenBaktijd
25
minutenTemperatuur
175
gradenIngredienten
60 gram gecondenseerde melk
90 gram ongezouten roomboter
2 theelepels kristalsuiker
180 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
Snufje zout
80 gram mini chocolate chips
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix de suiker en boter romig in de keukenmixer. Voeg hier daarna de gecondenseerde melk aan toe en blijf mixen tot het een geheel is.
- Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder en zout. Voeg dit daarna toe aan de keukenmixer. Meng dit door elkaar met een silicone bakspatel tot de bloem is opgenomen. Van mixen in de keukenmixer kan het deeg taai worden.
- Strooi de chocolate chips er door heen en rol een grote bol van het deeg. Je kunt het deeg vervolgens uitrollen en uitsteken met een koekjes vorm of uitsteek ring. Of je kunt er kleine balletjes van maken en deze plat drukken.
- Leg een stukje bakpapier op de bakplaat met de koekjes daarop. Bak de koekjes voor circa 25 minuten. Als de randjes licht bruin worden, zijn ze klaar.