Geplaatst op Geef een reactie

Chocolate chip cookies met gecondenseerde melk

Chocolate chip cookies met gecondenseerde melk, een verfrissende afwisseling voor chocolade chip cookies. De gecondenseerde melk maakt de cookies het smeuïger en luchtiger. Daarnaast zijn deze koekjes helemaal wit en ook dat vind ik een leuke afwisseling met de klassieke chocolate chip cookies.

Chocolate chip cookies met gecondenseerde melk

Recipe by Imke van Leest
Aantal

12-14

koeken
Voorbereiding

20

minuten
Baktijd

25

minuten
Temperatuur

175

graden

Ingredienten

  • 60 gram gecondenseerde melk

  • 90 gram ongezouten roomboter

  • 2 theelepels kristalsuiker

  • 180 gram bloem

  • 1 theelepel bakpoeder

  • Snufje zout

  • 80 gram mini chocolate chips

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix de suiker en boter romig in de keukenmixer. Voeg hier daarna de gecondenseerde melk aan toe en blijf mixen tot het een geheel is.
  • Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder en zout. Voeg dit daarna toe aan de keukenmixer. Meng dit door elkaar met een silicone bakspatel tot de bloem is opgenomen. Van mixen in de keukenmixer kan het deeg taai worden.
  • Strooi de chocolate chips er door heen en rol een grote bol van het deeg. Je kunt het deeg vervolgens uitrollen en uitsteken met een koekjes vorm of uitsteek ring. Of je kunt er kleine balletjes van maken en deze plat drukken.
  • Leg een stukje bakpapier op de bakplaat met de koekjes daarop. Bak de koekjes voor circa 25 minuten. Als de randjes licht bruin worden, zijn ze klaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *