Geplaatst op Geef een reactie

Chocolate Chip Cookies met Macadamia’s

Wie houdt er niet van chocolate chip cookies? Er zijn eindeloze variaties mogelijk. Hier het recept voor chocolate chip cookies met witte en pure chocolade en macadamia noten. Macadamia’s bevatten veel natuurlijke vetten waardoor ze je chocolate chip cookies heerlijk smeuïg maken. En deze natuurlijke vetten zijn ook nog eens goed voor je!

Lijkt het je leuk om dit recept inclusief alle benodigdheden cadeau te geven aan iemand (of natuurlijk gewoon aan jezelf)? Klik dan hier en bekijk al onze cadeauboxen.

Ingrediënten

Voor 20-25 cookies

  • 300 gram bloem
  • 1/2 eetlepel baking soda
  • 110 gram witte kristalsuiker
  • 210 gram rietsuiker
  • 2 eetlepels vanille suiker
  • 150 gram witte chocolate chips
  • 150 gram pure chocolade chips
  • 40 gram macadamia noten
  • 240 gram ongezoute roomboter
  • 2 eieren

Zo maak je ze

  1. Verwarm je oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Hak de macadamia noten in grove stukken.
  3. Mix de boter, witte suiker en bruine suiker in een keukenmachine of mixer totdat het er luchtig uit ziet. Voeg dan de vanillesuiker en eieren toe en mix dit kort.
  4. Meng de bloem met baking soda en een snufje zout. Schep dit voorzichtig en kort met een houten lepel door het deeg. Schep daarna de macadamia noten en de witte en pure chocolade door het deeg.
  5. Gebruik twee eetlepels om bolletjes te scheppen uit het deeg en leg deze op de bakplaat. Je het beste kleine bolletjes maken, van zo’n 2 cm, en leg deze ver uit elkaar op de bakplaat. De koekjes lopen namelijk erg uit.
  6. Plaats de bakplaat in de oven voor 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen op een rekje, zodat ook de onderkant knapperig wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *