Chocolate chip havermout koekjes
Voorbereiding
10
minutenKoelkast
60
minutenBaktijd
12-15
minutenAantal
25
koekjesIngrediënten
180 gram bloem
1 theelepel kaneel
1 theelepel baking soda
1 theelepel zout
220 gram ongezouten roomboter
200 gram donkere basterdsuiker
100 gram kristalsuiker
2 eieren
2 theelepels vanille extract
230 gram havermout
80 gram +/- chocolate chips
Instructies
- Meng de bloem, kaneel, baking soda en zout. De havermout nog niet.
- Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en klop deze romig in de keukenmachine. Voeg daarna ook de suiker toe tot dit helemaal is opgenomen. Vervolgens de eieren en het vanille extract. Meng dit kort (ongeveer 1 minuut) op de hoogste stand door elkaar. Schraap met een spatel de randen van de mengkom zodat alles wordt opgenomen en mix nog 1 minuutje.
- Voeg de bloem toe en mix dit kort door het beslag. Daarna mag ook de havermout erbij en de chocolate chips. Je hebt nu een plakkerig dik deeg. Plaats dit deeg minstens een uur in de koelkast*.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een stukje bakpapier op de bakplaat.
- Met het deeg kun je circa 25 koekjes maken als je het deeg in bolletjes van 30 gram verveeld. Druk deze bolletjes plat en leg ze op de bakplaat. Ze lopen een klein beetje uit, ze laat minstens 2 centimeter vrij tussen de koekjes. Bak ze 12 tot 15 minuten of tot dat de randjes bruin beginnen te worden.
- Laat de koekjes volledig afkoelen op een rekje en bewaar ze daarna in een luchtdicht bakje.
Notes
- * Je kunt dit deeg 5 dagen bewaren in de koelkast. Je kunt het dus ook enkele dagen van te voren maken, of dagelijks een aantal verse koekjes afbakken in plaats van alles tegelijk.