Geplaatst op Geef een reactie

Citroen repen

Ik ben dol op bakken met fruit, zonder ingewikkelde toevoegingen kan fruit een heerlijk frisse en lekkere twist geven aan je bakcreaties. Deze citroen repen zijn een perfecte combinatie van een stevig stukje koek en een frisse citroen custard. Het is wel een machtige reep, dus ze zijn het lekkerst in kleine blokjes bij bijvoorbeeld een kopje thee of koffie. Mijn broertje is helemaal gek op citroen! Snoepjes, koekjes, ijs, zolang er citroen in zit kun je hem helemaal gelukkig maken (gek genoeg houdt hij dan vooral van citroen ijs in combinatie met kaneelijs, dat heb ik nooit begrepen). Ben jij of ken jij iemand die je ook kunt wakker maken voor wat lekkers met citroen? Probeer dan deze citroen repen! Of de citroen cake die ik eerder met jullie deelde.

Citroen repen

Recipe by Imke van Leest
Aantal

12

repen
Voorbereiding

15

minuten
Baktijd

60

minuten
Temperatuur

170

graden

Ingredienten

  • Bodem
  • 250 gram koude ongezouten roomboter

  • 100 gram suiker

  • 250 gram bloem

  • Custard
  • 300 gram kristalsuiker

  • 40 gram bloem

  • 4 eieren

  • 2 citroenen

Instructies

  • Je begint met de bodem van deze heerlijke bars. Neem een kom en doe hier de boter, suiker en bloem is. Mix dit met de keukenrobot of met de hand tot een glad deeg. Vet een vierkant of rechthoekig bakblik in of bedek dit met een stukje bakpapier. Verdeel het deeg over de bodem en druk overal goed aan.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Plaats het deeg hier 25 minuten in. Haal het eruit voor het echt bruin begint te worden.
  • Dan de custard. Meng de eieren en de suiker door elkaar tot dat de suiker helemaal is opgenomen. Voeg hier dan ook de bloem, rasp van twee citroenen en sap van twee citroen aan toe.
  • Zet de custard even in de koelkast, tot de bodem klaar is. Roer dan de custard nog een keer goed door en stort het over de deeglaag in het bakblik.
  • Tik een paar keer met het blik op het aanrecht zodat de lucht zoveel mogelijk uit de custard is. Zet het geheel nog eens 25-30 minuten in de oven op 170 graden.
  • Laat het vervolgens goed afkoelen. Voor je de bars gaat snijden, kun je deze een half uurtje in de koelkast zetten. Hierdoor is de custard steviger en kun je er mooiere blokjes van snijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *