Geplaatst op Geef een reactie

Cranberry-Walnoot Swirl Koekjes

Bij deze koekjes krijg ik altijd een echt winters gevoel, door de combinatie van cranberry’s en walnoten. Ze zijn zo lekker! Binnenkort zullen er ook swirl koekjes op mijn blog verschijnen met een andere vulling, want deze koekjes zijn ook heerlijk met een kersen, aardbeien en sinaasappel vulling.

Ingrediënten

  • 120 gram verse cranberry’s
  • 300 gram (tarwe)bloem
  • 1 ei
  • 60 gram walnoten
  • 1 eetlepel vers citroen sap (of een theelepel citroen extract)
  • 1 citroen geraspt
  • 60 gram kristalsuiker + 15 gram
  • 120 gram ongezouten roomboter

Zo maak je ze

  1. Doe de cranberry’s, walnoten, citroenrasp en de 15 gram suiker in een keukenmachine en hak dit fijn. Je kunt dit zo fijn malen als jezelf wil. Ik zou zelf aanraden om het niet te fijn te hakken. Zet dit even opzij.
  2. Vervolgens meng je de boter en overige suiker samen met het citroen sap in de keukenmixer.
  3. Voeg hier nu ook de bloem aan toe en mix dit erg kort, net lang genoeg zodat alles vermengd is. Verdeel het deeg dat nu is ontstaan in twee delen.
  4. Bedek een keukenplank met een stuk plastic folie. Leg hier een deel van het deel op en rol dit uit dit een rechthoekige plak. Smeer deze plak in met het cranberry mengsel, maar houdt 0.5 centimeter van de randen vrij.
  5. Rol door middel van het plastic op de plank deze rol stevig op. Plaats de rol in de koelkast voor minimaal 60 minuten. Maar dit mag ook langer zijn, tot je klaar bent om de koekjes te gaan bakken. Doe hetzelfde met het andere deel van het deeg.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor tot 190 graden. Haal de rollen uit de koelkast en snijd deze in plekjes van ongeveer 0.5 centimeter. Plaats deze 10 minuten op de bakplaat in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna afkoelen op een rekje zodat de onderkant ook goed kan uitharden.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *