Chocolade Swirl Koekjes
Aantal
12-14
koekjesVoorbereiding
1,5
uurBaktijd
12
minutenTemperatuur
180
gradenDeze chocolade swirl koekjes smaken naar zandkoekjes en zien er erg mooi uit. Door middel van een druppeltje kleurstof zou je de gekste kleuren kunnen creëren in deze koekjes! In dit recept gebruiken we cacao poeder en kaneel om het kleureffect te krijgen.
Ingredienten
400 gram bloem
170 gram poedersuiker
1/2 eetlepel cacaopoeder
1/2 eetlepel kaneelpoeder
180 gram ongezouten roomboter
2 eieren
snufje zout
Instructies
- Neem 2 kommen en meng in iedere kom een ei en 85 gram poedersuiker los.
- Voeg aan beide kommen 200 gram bloem toe en voeg aan 1 kom de cacaopoeder en kaneelpoeder toe. Roer beide kommen goed door met een houten lepel.
- Vervolgens voeg je aan beide kommen 90 gram koude roomboter toe in kleine blokjes. Kneed beide mengsels met hand tot gladde deegbollen.
- Zet beide kommen 15 minuten in de koelkast. Bestuif ondertussen je aanrecht met wat bloem.
- Rol beide deegbollen uit tot plakken van een halve centimeter dik en leg beide plakken op elkaar.
- Dan rol je dit stevig op tot een dikke rol deeg en wikkel dit in huishoudfolie. Laat dit een uurtje in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rol in plakken van een halve centimeter dik en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de koekjes voor 12 minuten.