Geplaatst op Geef een reactie

Espresso double chocolate muffins

Ik ben gek op koekjes en cakejes met koffie of espresso erin. Het is een hele makkelijke manier om er veel een smaak aan te geven. Daarnaast zorgt de koffie of espresso er voor dat het allemaal net wat minder zoet is en er iets bitters aan wordt toegevoegd, en dat is heerlijk!
In de muffins zit extra veel chocolade en een dubbele shot espresso. Daarnaast gebruik ik voor muffins altijd graag karnemelk. Dit zorgt voor heerlijke romige en chewy muffins die niet snel uitdrogen.
Dus ben jij op zoek naar het perfecte muffin recept? Gebruik dan mijn muffin basis recept. Hier vind je mijn ideale basis recept voor muffins met tips voor het vieren met dit basis recept.

Espresso double chocolate muffins

Recipe by Imke van Leest
Aantal

10-12

muffins
Voorbereiding

15

minuten
Baktijd

10 minuten

Ingredienten

  • 180 gram bloem

  • 60 gram cacaopoeder

  • 1 theelepel baking soda

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 1 of 2 shots espresso (afhankelijk van je smaak)

  • 90 gram pure chocolade

  • 120 gram karnemelk

  • 2 eieren

  • 90 gram kristalsuiker

  • 2 theelepels vanille extract

  • 1/2 theelepel zout

  • 110 gram ongezouten roomboter

  • 2 eetlepels poedersuiker (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Plaats de muffin papiertjes in het muffin blik en zet dit even opzij. Zet een of twee shots espresso, afhankelijk van hoe sterk je ze wil hebben. Ik gebruik er altijd twee, omdat deze sterkte in dit recept wel meevalt. Laat dit afkoelen. Als je een reep chocolade gebruikt, hak deze dan alvast in grove stukjes.
  • Neem een kom en meng daarin de bloem, baking soda, bakpoeder, cacaopoeder en zout door elkaar. Smelt de boter en laat dit ook even afkoelen.
  • In een andere kom of de keukenmachine meng je het vanille extract, suiker, eieren, karnemelk en espresso door elkaar. Terwijl je blijft mixen giet je hier ook de gesmolten boter doorheen. Zorg dat de boter niet te warm is, anders zorgt dit ervoor dat de eieren al gaan garen.
  • Voeg daarna de kom met de droge ingrediënten toe en meng dit met een silicone spatel of lepel door elkaar tot alles is opgenomen. Voeg dan de chocolade toe en laat een handje over. Schep de muffin vormpjes tot ongeveer de helft vol met het beslag. Verdeel de laatste stukjes chocolade over de muffins.
  • Plaats de muffins voor 5 minuten op 220 graden in de oven. Verlaag de temperatuur daarna naar 175 graden voor nog eens 10 minuten. Laat ze daarna goed afkoelen op een rekje. Om de muffins af te maken kun je hier nog wat poedersuiker overheen doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *