Geplaatst op Geef een reactie

Frambozen crumble repen

Super snelle en lekkere frambozen crumble repen!
Na het avondeten heb ik altijd ontzettende trek in iets zoets. Herken je dat? Ik heb eigenlijk nooit ijs of snoepjes in huis, juist om te voorkomen dat ik dit er na het avond eten helemaal doorheen jaag. Maar zo af en toe vind ik dat ik best aan deze zoete behoefte mag voldoen.
Omdat ik het dus nooit in huis heb, moest in improviseren. Zo zijn de frambozen crumbles geboren!
De bovenkant van een crumble taart is altijd mijn favoriete onderdeel. Die knapperige, gebruinde stukjes deeg, heerlijk..
Met deze crumble repen maak je eigenlijk dus het lekkerste onderdeel van een taart! Je hebt maar 5 ingrediënten nodig en binnen een half uurtje zijn ze klaar.
Ben je op zoek naar iets anders simpels en zoetigs? Bekijk dan mijn pistache-citroen meringue!

Frambozen crumble repen

Recipe by Imke van Leest
Aantal

12-14

repen
Baktijd

30

minuten
Voorbereiding

10

minuten
Temperatuur

180

graden

Ingrediënten

  • 120 gram gezouten roomboter

  • 60 gram kristalsuiker

  • 1 theelepel vanille extract

  • 240 gram bloem

  • 90 gram frambozen jam

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een bakblik met bakpapier. Ik zou je aanraden echt bakpapier te gebruiken en niet enkel een bakblik in te vetten bij dit recept.
  • Voeg alle ingrediënten behalve de jam toe een de keukenmachine en mix dit een kruimelig deeg.
  • Stort 3/4 van het kruimelig deeg dan in het bakblik. Verdeel de jam over het deeg. Dit hoeft niet perfect, gewoon wat kloddertjes hier en daar. Verdeel het laatste deel kruimel deeg hier nu overheen.
  • Plaats het bakblik 30 minuten in de oven. Laat het daarna even afkoelen en haal het geheel uit het bakblik. Leg dit op een rekje en laat het volledig afkoelen. Je kunt de daarna het beste een uurtje in de koelkast zetten en daarna in repen snijden.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *