Geplaatst op Geef een reactie

Mueslireep

Ik zou mezelf wel een echte impuls eter kunnen noemen. Ik weet precies wat wel en niet goed voor me is, maar op het moment dat ik honger heb eet ik alles wat los en vast zit. De oplossing? Gezonde maar ook hele lekkere snacks altijd bij de hand hebben. Met dit heerlijke mueslirepen recept heb je binnen een half uurtje snacks voorradig voor een paar dagen. Al zou ik ze zelf niet veel langer dan drie dagen bewaren, want daarna worden ze wat kruimelig. Voor het maken van deze mueslirepen heb je een oven nodig, maar ik heb ook een heerlijk no-bake recept op mijn blog!

Noten zijn super voedzaam en bevatten natuurlijke vetten, vooral de macadamia noot die in dit recept verwerkt zijn. Daarnaast is chiazaad een superfood met veel proteïne en voedingsvezels. Behalve wat natuurlijke suikers uit de honing bevat dit recept geen toegevoegde suikers en is het dus een ideaal tussendoortje!

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 100 gram muesli
  • 100 gram dadels
  • 50 gram cranberry’s
  • 25 gram kokos schaafsel
  • 50 gram macadamia noten
  • 15 gram geschaafde amandelen
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepel agave
  • 50 gram pure chocolade (optioneel)
  • 2 eetlepels chiazaad (optioneel)

Zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een vierkante of rechthoekige ovenschaal of bakblik met bakpapier.
  2. Vul een bakje met heet water en laat de dadels hier even in weken. Ze worden hierdoor zacht en plakkerig.
  3. Neem de keukenmixer en doe hierin de havermout, dadels, cranberry’s en macadamia’s en hak deze fijn. Voeg daarna de muesli, kokos schaafsel en amandelschaafsel toe samen met de honing en agave siroop. Mix dit kort door elkaar, het is het lekkerste als de muesli en kokos niet te fijn worden gemaald.
  4. Doe het mengel in de ovenschaal en gebruik een natte lepel om het geheel aan te drukken en gelijk te verdelen over de ovenschaal.
  5. Zet de oven schaal 15-20 minuten in de oven of tot de randen goud/bruin worden.
  6. Laat afkoelen, maar nog niet helemaal uitharden. Als het geheel nog een klein beetje lauw is, kun je dit het beste snijden. Laat de stukken vervolgens helemaal uitharden.

Optioneel: smelt 50 gram chocolade au bain-marie. Dip de helft van de mueslirepen hierin. Besprenkel de nog vloeibare chocolade op de mueslibar met het chiazaad. Als je dit niet wil, kun je het chiazaad ook door het granola mengsel doen bij stap 3.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *