Geplaatst op 1 reactie

Havermout frambozen koekjes

De afgelopen weken lag het bakken toch wel een klein beetje stil voor mij. Dat kwam voornamelijk door het prachtige weer. Daar moeten we in Nederland toch even van genieten voor het weer voorbij is.
Met dit warme weer krijg ik altijd meer behoefte aan lichte maaltijden en snacks, maar ook in meer groente en fruit.
Dit recept voor havermout frambozenkoekjes kan ideaal zijn als ontbijt of een gezond tussendoortje. Het bevat geen boter, zit vol verse frambozen en bevat geen toevoegde suikers omdat de koekjes worden gezoet met honing. Je kunt in dit recept 120 gram honing gebruiken en de agavesiroop helemaal weg laten als je dit niet in huis hebt, maar agavesiroop is een heerlijk middel om deze koekjes wat zoeter te maken en het beslag wat vloeibaarder te maken.

Havermout frambozen koekjes

Recipe by Imke
Total time

1

hour 

10

minutes

Luchtige koekjes met een knapperige onderkant. Een heerlijke gezonde snack!

Ingrediënten

  • 100 gram bloem

  • 100 gram havermout

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 1/4 theelepel zout

  • 1 theelepel kaneel

  • 2 eetlepels plantaardige olie (zonnebloem of kokosolie)

  • 1 ei

  • 1 theelepel vanille extract

  • 60 gram honing

  • 60 gram agave siroop

  • 150 gram verse frambozen

  • 1 theelepel poedersuiker (optioneel)

Instructies

  • Meng eerst de droge ingrediënten in een kom, dus de havermout, bloem, bakpoeder, kaneel en zout.
  • In een andere kom meng je de olie, het ei, vanille extract, honing en agavesiroop door elkaar. Als je geen agavesiroop hebt, kun je dit ook vervangen met alleen honing.
  • Voeg het droge mengsel nu toe aan het natte mengsel en roer nog eens goed door elkaar.
  • Tenslotte voeg je de frambozen toe. Roer dit er voorzichtig doorheen. Het is niet erg dat de frambozen stuk gaan, maar het hoeft ook niet helemaal fijn gemaakt te worden.
  • Zet het mengsel 10 minuten in de koelkast zodat het iets steviger wordt. Afhankelijk van de verhouding honing en agavesiroop die je hebt gebruikt, kan je beslag wat steviger of vloeibaarder zijn.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier. Gebruik een ijsschep om bolletjes deeg op de plaat te leggen. Ze kunnen wat uitlopen, dus laat voldoende ruimte tussen de koekjes.
  • Plaats de koekjes voor 15-20 minuten in de oven. Zodra de licht bruin beginnen te worden zijn ze klaar. Laat ze vervolgens een paar minuten afkoelen op de plaats en verplaats ze vervolgens naar een rekje om helemaal af te koelen en uit te harden.
  • Je kunt eventueel nog wat poedersuiker over de koekjes strooien.

1 gedachte over “Havermout frambozen koekjes

  1. […] en noten zijn heerlijk en ook erg voedzaam met dit warme weer. Zo deelde ik laatst mijn recept voor frambozen havermout repen met jullie. Dus vandaag zijn de noten aan de beurt! Ongebrande en ongezouten pistache noten.Deze […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *