Geplaatst op Geef een reactie

Matcha brownies

Brownies zijn echt altijd lekker en super simpel en snel te maken. Maar vaak ook erg zoet en zwaar. Deze matcha brownie is een heerlijk alternatief! Dit is nog steeds een lekker sticky stukje brownie, minder chocolade en een stukje luchtiger. Matcha is de laatste tijd helemaal hip en het geeft een bijzonder kleurtje aan je baksels. Het is alleen jammer dat matcha nou niet bepaald goedkoop is. Gelukkig heb je maar een flinke eetlepel matcha nodig voor deze heerlijke brownies!

Ingrediënten

  • 180 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 80 gram ongezouten roomboter
  • 2 eieren
  • 1 ½ eetlepel matcha 
  • 120 gram bruine suiker
  • 80 gram witte chocolade druppels

Zo maak je ze

  1. Vet de bakvorm in of bedek deze met een stuk bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de bloem, zout, vanillesuiker en matcha in een kom en zet dit even apart.
  3. Mix daarna in de keukenmachine de boter met de bruine suiker tot dit luchtig is. Voeg hier daarna de eieren aan toe en meng dit er goed doorheen.
  4. Tenslotte voeg je beetje bij beetje de bloem toe tot alles goed gemengd is. Daarna kun je de witte chocolade druppels er met een lepels doorheen scheppen.
  5. Stort het mengsel in de bakvorm en strooi hier eventueel nog wat witte chocolade druppels overheen. Plaats de bakvorm vervolgens 25 minuten in de oven.
  6. Laat het goed afkoelen voor je dit gaat snijden en strooi er wat poedersuiker overheen.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *