Geplaatst op Geef een reactie

Mini appeltaartjes

Vele van jullie zullen dit misschien herkennen, je bakt een heerlijke taart of cake maar vervolgens moet je het ook allemaal op eten of weg kunnen geven, anders is het veel te veel. Mijn vriend en ik wonen samen in de afgelopen maanden was er natuurlijk niet veel ruimte voor bezoek, verjaardagen etc. Maar dat betekent niet dat we dan niet kunnen bakken! Deze mini appeltaartjes zijn daar een perfecte oplossing voor. Je kiest zelf hoeveel je er maakt en je kan er een paar keer paar dag eentje van snoepen zonder je schuldig te voelen dat je een hele taart hebt opgegeten of deze hebt moeten weggooien. Je hebt hiervoor een muffin vorm of kleine wegwerp taartvormpjes nodig zoals ik in de foto hieronder heb gebruikt.

In dit recept maak ik de taartbodem from scratch, maar je als het echt snel en simpel wil doen kun je ook deeg uit het vriesvak van de supermarkt gebruiken. Alleen is zelf maken natuurlijk veel lekkerder! Zo vind ik het altijd heerlijk om een klein beetje citroenrasp voor het deeg van de appeltaart te doen. Deze taartjes zijn makkelijk en snel, dus mocht je vanavond nog een uurtje over hebben, ga dan lekker aan de slag met dit recept en je hebt een heerlijke snack om deze thuis- werk of studeer dagen door te komen.

Mini appeltaartjes

Recipe by Imke van Leest
Aantal

12

taartjes
Voorbereiding

30

minuten
Baktijd

20-25

minuten
Temperatuur

180

graden

Ingredienten

  • 120 gram ongezouten roomboter

  • 2 klein eieren

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel

  • 100 gram witte basterdsuiker

  • Snufje zout

  • 1 citroen

  • 4 elstar appels (of een andere stevige appel)

  • 2 theelepels kaneel

  • 1 theelepel gemberpoeder

  • 2 eetlepels kristalsuiker

Instructies

  • Eerst begin je met het deeg. Neem een kom en meng hierin het bakmeel, de witte basterdsuiker, snufje zout en de rasp van een hele citroen. Splits daarna het ei en voeg het eiwit, toe aan het mengel. Kneed dit met je handen tot een glad en stevig deeg. Wikkel een stukje plastic folie om het deeg en leg dit een uurtje in de koelkast.
  • Dan maak je het appelmengsel. Schil de appels en verwijder de kern. Snijdt de appels in hele kleine blokjes en doe deze in een kom. Voeg hier het kaneel, gember en de kristalsuiker aan toe. Pers ongeveer een eetlepel uit de citroen en voeg dit ook toe. Meng het geheel goed door elkaar.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de muffin of wegwerp vormpjes in. Neem steeds een klein stukje van het deeg en rol dit uit. Bedek hiermee de bodem en zijkant van de vorm en snijdt het overtollige deeg weg. Doe dit voor alle vormpjes.
  • Verdeel dan het appelmengsel over alle voor vormpjes. Rol de rest van het deeg uit. Snijdt hiervan smalle reepjes en leeg deze over de appeltaartjes heen en druk ze aan de zijkant aan de rest van het deeg. Bestrijk de appeltaartjes met een losgeklopt eitje.
  • Plaats de taartjes nu 20-25 minuten in de oven. Laat ze daarna goed afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *