Geplaatst op Geef een reactie

Oreo cheesecake (no-bake)

Cheesecake is een van mijn favoriete gebakjes. Maar tegelijkertijd ben ik ook altijd erg kieskeurig wat betreft de verschillende soorten roomkaas die er in cheesecake kunnen zitten. Ik vind ze namelijk niet altijd even lekker.
Monchou staat dan ook wel boven aan mijn lijstje van perfecte soorten roomkaas voor een cheesecake!
Deze cheesecake kun je natuurlijk ook in het formaat van een grote taart maken. De stappen zijn dan precies hetzelfde. Maar het heeft altijd wel wat feestelijks als iedereen zijn ‘eigen’ taartje op zijn bordje krijgt.

Wist je dat de originele Oreo’s al vegan zijn?
Zoals je misschien vaker voorbij hebt zien komen in mijn meest recente recepten, is ook hier een vegan variant van. Met een paar simpelen aanpassingen maak je ook deze Oreo cheesecake vegan.
– Vegan Roomkaas: de roomkaas kan vervangen worden door vegan roomkaas. Ik heb dit gedaan met de roomkaas van VioLife (verkrijgbaar bij onder andere AH). Dit is zeker een goed alternatief, maar je cheesecake wordt er wel iets minder stevig zijn. De smaak is nog steeds heerlijk!
– Slagroom: deze kan vervangen worden door een vegan variant. Ik gebruikte Alpro Cuisine. Het smaakt net als echte slagroom en het is ook net zo stevig.

Oreo cheesecake

Recipe by Imke
Voorbereiding

30

minuten
Vriezertijd

4 + 1

uur
Aantal

8

Oreo mini cheesecakes

Ingrediënten

  • Voor de bodem
  • 200 gram Oreo’s

  • 50 gram margarine of roomboter

  • Voor de cheesecake
  • 200 gram roomkaas

  • 300 gram verse slagroom

  • 10 Oreo’s

  • Slagroom
  • 50 gram verse slagroom

  • 6 Oreo’s

  • 2 theelepels kristalsuiker

Instructies

  • Vermaal de koekjes voor de bodem in de foodprocessor tot kruimels. Smelt dan de boter en mix dit door de kruimels van de Oreo’s. Verdeel de kruimels over een muffinblik of bakringen en druk dit stevig aan. Bijvoorbeeld met een spatel of de onderkant van een kopje. Zet dit dan een half uurtje in de vriezer.
  • Klop de roomkaas samen met de slagroom op met de mixer. Mix dit net zolang totdat het stevig is, zoals je dat ook met slagroom zou doen (dat je de kom op zijn kop kan houden en er niks uit valt).
  • Verkruimel de 10 Oreo’s en meng deze door de cheesecake vulling heen. Neem dan de vormpjes met de cheesecake bodems uit de vriezer en verdeel de cheesecake vulling hier over. Eerst een dun laagje zodat je dit stevig kunt aandrukken en daarna de rest. Laat dit geheel minimaal 2 uur stevig worden in de vriezer.
  • Haal ze uit de vormpjes en zet ze in de koelkast terwijl je de slagroom maakt. Klop de slagroom op met de kristalsuiker. Doe dit in een spuitzak en maak slagroomtoefjes op de cheesecake.
  • Ter decoratie kun je tenslotte nog een stukje Oreo of wat Oreo kruimels over de slagroom toefjes verdelen.

Notes

  • Je kunt ze ook invriezen zonder de slagroom bovenop. Ze zijn dan tot twee weken houdbaar (in mijn ervaring). Na het ontdooien hoef je er dan alleen nog wat slagroom op te doen.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *