Geplaatst op Geef een reactie

Peren-kaneel taartje

Dit luchtige perentaartje, zonder boter maar met yoghurt, is het ideale dessert of tussendoortje. Je kunt dit taartje nog veel mooier maken door een ronde springvorm te gebruiken en de plakken peer perfect rond neer te leggen. Maar soms is een messy taartje precies wat je nodig hebt, want messy maakt het zeker niet minder lekker!
Ik heb dit taartje inmiddels meerdere keren gemaakt en het is een absoluut foolproof taartje, het gaat altijd goed. Dus mocht je deze weer nog op zoek zijn naar een heerlijke perengebakje voor bij de koffie, of als dessert, probeer deze dan zeker uit.

Peren-kaneel taartje

Recipe by Imke van Leest
Aantal

8-10

stukken
Voorbereiding

30

minuten
Baktijd

45

minuten
Temperatuur

175

graden

Ingredienten

  • 2 eieren

  • 90 gram Griekse yoghurt

  • 30 milliliter olie

  • 80 gram kristalsuiker

  • 1/2 theelepel vanille extract

  • Rasp van een hele citroen

  • 150 gram bloem

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 1/2 theelepel baking soda

  • 1 theelepel karmemom

  • Snufje zout

  • 3 peren (het liefst rijp)

  • 1 theelepel kaneel

  • 2 eetlepels poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakvorm is om bekleed deze met een stukje bakpapier. Ik gebruik altijd een springvorm en bekleed deze met bakpapier zodat ik zeker weet dat ik de cake er mooi uit krijg.
  • Neem de keukenmixer en doe hier de yoghurt, olie, suiker, eieren, vanille en citroen rasp in. Mix het kort door elkaar.
  • Voeg hier de bloem, bakpoeder, baking soda, kardemom en zout aan toe. Meng dit kort door het yoghurt mengsel tot de bloem niet meer zichtbaar is. Stort het beslag dan in de bakvorm.
  • Schil de peren en verwijder de kern. Snijdt de peren dan in plakken en leg deze op het beslag. Je kunt dit ook van te voren voorbereiden, maar ik vind het lekkerdere om de stukken peer niet te lang te laten liggen. Strooi tenslotte wat suiker en kaneel over de laag peren.
  • Plaats dit 45 minuten in de oven. Laat het vervolgens volledig afkoelen en bestrooi daarna met poedersuiker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *