Geplaatst op 1 reactie

Pistache meringue

Dit is zonder twijfel het makkelijkste recept dat er bestaat. Toch ziet het er wel super feestelijk en bijzonder uit.
In dit recept heb ik groene kleurstof gebruikt en een beetje citroensap, omdat dit goed samen gaat de de pistache noten. Maar je kunt hier natuurlijk alle kleurtjes aan geven die je maar wilt. Van de kleurstof die ik gebruik heb je maar een mespuntje nodig, dus je kunt ook gemakkelijk verschillende kleurtjes maken met misschien ook verschillende toppings.
Deze meringues zijn ideaal bij een kopje koffie of thee, of als extraatje bij het dessert met een bolletje ijs!

Pistache meringue

Recipe by Imke
Aantal

12-14

meringues
Voorbereiding

20

minuten
Baktijd

90

Ingrediënten

  • 2 eieren (alleen het eiwit)

  • 80 gram suiker

  • 30 gram pistache noten

  • 1 eetlepel citroensap

Instructies

  • Bij meringue is het belangrijk dat je kom en mixer goed schoon zijn en vet vrij zijn. Neem een schone kom en splits de eieren, het eigeel heb je niet nodig. Zorg dat er geen eigeel in de kom beland. Verwarm de oven voor op 90 graden.
  • Voeg het citroensap toe aan het eiwit. Als je kleurstof wil toevoegen, kun je dit nu toevoegen. Klop het eiwit ongeveer 5 minuten op en voeg tijdens het opkloppen beetje bij beetje de suiker toe.
  • Als het eiwit helemaal stijf is vul je een spuitzak en maak je toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Hak de pistache noten fijn en strooi deze over de eiwit toefjes.
  • Plaats die nu 90 minuten in de oven. Laat ze vervolgens helemaal afkoelen en uitharden.
  • Bewaar ze daarna in een lucht dicht bakje in de koelkast zodat ze lekker knapperig blijven.

1 gedachte over “Pistache meringue

  1. […] Super snelle en lekkere frambozen crumble repen! Na het avondeten heb ik altijd ontzettende trek in iets zoets. Herken je dat? Ik heb eigenlijk nooit ijs of snoepjes in huis, juist om te voorkomen dat ik dit er na het avond eten helemaal doorheen jaag. Maar zo af en toe vind ik dat ik best aan deze zoete behoefte mag voldoen. Omdat ik het dus nooit in huis heb, moest in improviseren. Zo zijn de frambozen crumbles geboren!De bovenkant van een crumble taart is altijd mijn favoriete onderdeel. Die knapperige, gebruinde stukjes deeg, heerlijk.. Met deze crumble repen maak je eigenlijk dus het lekkerste onderdeel van een taart! Je hebt maar 5 ingrediënten nodig en binnen een half uurtje zijn ze klaar.Ben je op zoek naar iets anders simpels en zoetigs? Bekijk dan mijn pistache-citroen meringue! […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *