Geplaatst op Geef een reactie

Chocolate Chip Cookies met Macadamia’s

Wie houdt er niet van chocolate chip cookies? Er zijn eindeloze variaties mogelijk. Hier het recept voor chocolate chip cookies met witte en pure chocolade en macadamia noten. Macadamia’s bevatten veel natuurlijke vetten waardoor ze je chocolate chip cookies heerlijk smeuïg maken. En deze natuurlijke vetten zijn ook nog eens goed voor je!

Lijkt het je leuk om dit recept inclusief alle benodigdheden cadeau te geven aan iemand (of natuurlijk gewoon aan jezelf)? Klik dan hier en bekijk al onze cadeauboxen.

Ingrediënten

Voor 20-25 cookies

  • 300 gram bloem
  • 1/2 eetlepel baking soda
  • 110 gram witte kristalsuiker
  • 210 gram rietsuiker
  • 2 eetlepels vanille suiker
  • 150 gram witte chocolate chips
  • 150 gram pure chocolade chips
  • 40 gram macadamia noten
  • 240 gram ongezoute roomboter
  • 2 eieren

Zo maak je ze

  1. Verwarm je oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Hak de macadamia noten in grove stukken.
  3. Mix de boter, witte suiker en bruine suiker in een keukenmachine of mixer totdat het er luchtig uit ziet. Voeg dan de vanillesuiker en eieren toe en mix dit kort.
  4. Meng de bloem met baking soda en een snufje zout. Schep dit voorzichtig en kort met een houten lepel door het deeg. Schep daarna de macadamia noten en de witte en pure chocolade door het deeg.
  5. Gebruik twee eetlepels om bolletjes te scheppen uit het deeg en leg deze op de bakplaat. Je het beste kleine bolletjes maken, van zo’n 2 cm, en leg deze ver uit elkaar op de bakplaat. De koekjes lopen namelijk erg uit.
  6. Plaats de bakplaat in de oven voor 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen op een rekje, zodat ook de onderkant knapperig wordt.

Geplaatst op Geef een reactie

Chocolade Swirl Koekjes

Chocolade Swirl Koekjes

Recipe by Imke van Leest
Aantal

12-14

koekjes
Voorbereiding

1,5

uur
Baktijd

12

minuten
Temperatuur

180

graden

Deze chocolade swirl koekjes smaken naar zandkoekjes en zien er erg mooi uit. Door middel van een druppeltje kleurstof zou je de gekste kleuren kunnen creëren in deze koekjes! In dit recept gebruiken we cacao poeder en kaneel om het kleureffect te krijgen.

Ingredienten

  • 400 gram bloem

  • 170 gram poedersuiker

  • 1/2 eetlepel cacaopoeder

  • 1/2 eetlepel kaneelpoeder

  • 180 gram ongezouten roomboter

  • 2 eieren

  • snufje zout

Instructies

  • Neem 2 kommen en meng in iedere kom een ei en 85 gram poedersuiker los.
  • Voeg aan beide kommen 200 gram bloem toe en voeg aan 1 kom de cacaopoeder en kaneelpoeder toe. Roer beide kommen goed door met een houten lepel.
  • Vervolgens voeg je aan beide kommen 90 gram koude roomboter toe in kleine blokjes. Kneed beide mengsels met hand tot gladde deegbollen.
  • Zet beide kommen 15 minuten in de koelkast. Bestuif ondertussen je aanrecht met wat bloem.
  • Rol beide deegbollen uit tot plakken van een halve centimeter dik en leg beide plakken op elkaar.
  • Dan rol je dit stevig op tot een dikke rol deeg en wikkel dit in huishoudfolie. Laat dit een uurtje in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rol in plakken van een halve centimeter dik en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de koekjes voor 12 minuten.