Geplaatst op Geef een reactie

Speculoos bounty’s

Bounty’s zijn lekker, simpel en je kunt ze natuurlijk ook makkelijk in de supermarkt kopen in allerlei vormen en smaken. Maar iets wat je zelf hebt gemaakt, smaakt toch altijd net een stukje beter. Bovendien bevatten deze bounty’s een uniek element: speculoosjes!

Deze no-bake speculoos bounty’s zijn ideaal om tijdens een drukke dag tussendoor te maken. De stappen kosten steeds enkele minuten, het moet dan even in de vriezer en je hebt je handen weer even vrij.
Ik heb deze repen ook gemaakt in een vegan variant, dat doe je makkelijk door twee ingrediënten te vervangen. Speculooskoekjes zijn namelijk al vegan!

  • Gecondenseerde melk: deze vervang je voor gecondenseerde kokosmelk. De hoeveelheden blijven gewoon hetzelfde. Ik gebruikte de gecondenseerde kokosmelk van Nature’s Charm.
  • Pure chocolade: deze vervang je eventueel door een reep pure vegan chocolade. Veel pure chocolade is vegan. Dit hoeft ook echt niet perse duur of van een luxe merk te zijn. De pure chocolade van AH Basic is bijvoorbeeld al gewoon vegan!

Mocht je nu niet van kokos houden, maar wel van speculoos? Misschien zijn mijn speculoos chocolate chip cookies, of speculoos wolkenkoekjes dan wel iets voor jou.

Speculoos bounty’s (no-bake)

Recipe by Imke
Voorbereiding

10

minuten
Vriezertijd

60

minuten
Aantal

12-14

bounty's

Ingrediënten

  • 200 gram geraspte kokos

  • 390 gram gecondenseerde melk (1 blikje)

  • 100 gram speculoos spread

  • 10 speculoos koekjes

  • 100 gram pure chocolade

  • 1 theelepel kokosolie

Instructies

  • Mix de kokosrasp met de gecondenseerde melk tot een plakkerig en stevig geheel. Bekleed een bakvorm met bakpapier en stort het mengsel hierin. Zet dit een half uurtje in de vriezer.
  • Verwarm de speculoos spread in een schaaltje een paar seconden in de magnetron, zodat het iets minder stevig is. Giet dit daarna over het kokosmengsel en verdeel dit met de achterkant van een lepel.
  • Vermaal ongeveer 5 koekjes in de keukenmachine tot kruimels en strooi deze over de speculoos spread. Druk ook dit wat aan met de achterkant van een lepel. Zet het geheel een half uurtje in de vriezer. Hierna kun je ze makkelijk in blokjes snijden.
  • Smelt ondertussen de pure chocolade in een kom boven op een pannetje met warm water (of in de magnetron; maar pas dan goed op dat de chocolade niet te heet wordt) samen met een theelepel kokosolie. Dit zorgt ervoor dat de chocolade gaat glanzen.
  • Leg alle kokosreepjes op een rekje en giet er een lepel chocolade overheen zodat ze helemaal bedekt zijn. Laat dit dan een paar minuten staan zodat de chocolade weer hard kan worden.
  • Decoreer de repen daarna met wat overgebleven speculoos spread en wat speculooskruimels. Laat ze tenslotte in de koelkast helemaal uitharden.

Notes

  • Je kunt deze repen tot 5 dagen in een lucht dicht bakje in de koelkast bewaren.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *