Geplaatst op 1 reactie

Speculoos wolkenkoekjes

Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n fan van Speculoos, maar de vriendin van mijn broertje is er echt helemaal gek op. Alles met speculaas erin of erop gaat mee in de boodschappen kar.
Deze week is het in mijn keuken dan ook Speculoosweek, want er zijn zo ontzettend veel lekkere dingen die je hiermee kunt maken. Dit zal dan ook zeker niet het enige Speculoos recept zijn dat jullie de komende tijd van mij gaan zien.
Toen ik aan dit recept begon was het dus eigenlijk vooral bedoeld om haar te verassen. Maar ik ben helemaal teruggekomen op mijn woorden. Want deze Speculoos koekjes zijn echt zo ontzettend lekker! Het zijn eigenlijk een soort van speculaasjes maar dan ontzettend luchtig en knapperig. Daarbij blijven de koekjes perfect in de vorm waarin jij ze in de oven doet, daar word ik altijd ontzettend blij van. Ik heb de koekjes met een ijsscoop op de bakplaat gelegd waardoor ze lijken op bolletjes ijs en zo blijven zo er dus ook uit zien na het bakken!
Ik zou je wel aanraden om een kleine ijsscoop te gebruiken (4 of 5 cm doorsnede) want anders worden de bollen zo groot dat ze niet goed gaar worden van binnen.
Dus hou jij van speculaas, Speculoos of kaneel? Dan zijn deze koekjes zeker het proberen waard, want ze zijn gewoon ontzettend lekker!

Speculoos wolkenkoekjes

Recipe by Imke van Leest
Aantal

16-18

koekjes
Voorbereiding

15

minuten
Baktijd

14

minuten
Temperatuur

175

graden

Ingredienten

  • 60 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)

  • 240 gram bloem

  • 40 gram Speculoos spread

  • 90 gram lichte basterdsuiker

  • 60 gram kristalsuiker

  • 1 ei

  • 1 theelepe vanille extract (of 2 theelepels vanillesuiker)

  • 1/2 theelepel zout

  • 1 theelepel maizena

  • 1/2 theelepel kaneel

  • Een pakje Speculaas koekjes of Speculoos crumbs (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en zet een bakplaat klaar met daarop een stuk bakpapier.
  • In de keukenmachine meng je eerst de boter en twee soorten suiker. Als dit een smeuïg geheel is, voeg je ook de Speculaas spread toe en meng je dit er ook goed doorheen.
  • Voeg daarna het ei en de vanille toe aan het mengsel en mix tot alles is opgenomen. Daarna voeg je ook de maizena, kaneel en zout toe.
  • Haal de bak dan onder de keukenmachine vandaan en voeg de bloem toe. Meng dit met een houten of silicone lepel goed door het mengsel.
  • Neem daarna een ijsschep (of gewoon een eetlepel, maar met een ijsschep krijg je het leuke ijsbolletjes-effect van deze koekjes) en schep de bolletjes op de bakplaat. Ze lopen niet uit dus je hoeft er niet veel ruimte tussen te laten.
  • Je kunt dan nog een aantal Speculoos koekjes verkruimelen of in stukken breken en deze over koekjes strooien. Bak de koekjes daarna 14 minuten of tot ze een beetje bruin beginnen te worden in het midden van de oven.

1 gedachte over “Speculoos wolkenkoekjes

  1. […] van kokos houden, maar wel van speculoos? Misschien zijn mijn speculoos chocolate chip cookies, of speculoos wolkenkoekjes dan wel iets voor […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *