Geplaatst op Geef een reactie

Toblerone muffin

Dit recept ben ik de afgelopen jaar ontzettend vaak tegen gekomen op instagram en pinterest. In combinatie met mijn eigen favoriete muffin recept heb ik ze nu ook zelf gemaakt. En ze zijn zo ontzettend lekker!
Als je nog geen silicone muffin bakvorm hebt, raad ik je zeker aan deze een keer aan te schaffen. Hiermee maak je prachtige muffins en cupcakes en een groot voordeel is dat je je bak creaties altijd heel makkelijk uit voor de vormpjes krijgt na het bakken zonder dat ze stuk gaan omdat de silicone vormen zo flexibel zijn.

Toblerone muffin

Recipe by Imke van Leest
Aantal

12

muffins
Voorbereiding

15

minuten
Baktijd

18

minuten

Temperatuur

160 graden

Ingredienten

  • 360 gram bloem

  • 2 eetlepels cacao

  • 1 eetlepel bakpoeder

  • 1/2 theelepel baking soda

  • 180 gram donkere basterd suiker

  • 125 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)

  • 2 eieren

  • 180 milliliter melk

  • 120 gram toblerone

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een muffinvorm in.
  • Meng dan in een kom de bloem, cacao poeder, bakpoeder, baking soda en suiker en meng kort door elkaar.
  • In de keukenmachine doe je daarna de eieren, melk en boter en meng dit kort door elkaar. Voeg hier daarna het bloem mengsel toe.
  • Hak de toblerone in grove stukjes en voeg ook dit toe aan het beslag. Meng het geheel dan kort door elkaar (niet te lang, want dan worden het taaie muffins).
  • Verdeel het mengsel dan over de muffin vorm en plaats dit in de oven voor 18 minuten. Laat ze vervolgens 15 minuten afkoelen en haal ze dan uit de vorm. Daarna kunnen ze volledig afkoelen op een rek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *