Dit recept ben ik de afgelopen jaar ontzettend vaak tegen gekomen op instagram en pinterest. In combinatie met mijn eigen favoriete muffin recept heb ik ze nu ook zelf gemaakt. En ze zijn zo ontzettend lekker!
Als je nog geen silicone muffin bakvorm hebt, raad ik je zeker aan deze een keer aan te schaffen. Hiermee maak je prachtige muffins en cupcakes en een groot voordeel is dat je je bak creaties altijd heel makkelijk uit voor de vormpjes krijgt na het bakken zonder dat ze stuk gaan omdat de silicone vormen zo flexibel zijn.
Toblerone muffin
Aantal
12
muffinsVoorbereiding
15
minutenBaktijd
18
minuten
Temperatuur
160 gradenIngredienten
360 gram bloem
2 eetlepels cacao
1 eetlepel bakpoeder
1/2 theelepel baking soda
180 gram donkere basterd suiker
125 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
2 eieren
180 milliliter melk
120 gram toblerone
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een muffinvorm in.
- Meng dan in een kom de bloem, cacao poeder, bakpoeder, baking soda en suiker en meng kort door elkaar.
- In de keukenmachine doe je daarna de eieren, melk en boter en meng dit kort door elkaar. Voeg hier daarna het bloem mengsel toe.
- Hak de toblerone in grove stukjes en voeg ook dit toe aan het beslag. Meng het geheel dan kort door elkaar (niet te lang, want dan worden het taaie muffins).
- Verdeel het mengsel dan over de muffin vorm en plaats dit in de oven voor 18 minuten. Laat ze vervolgens 15 minuten afkoelen en haal ze dan uit de vorm. Daarna kunnen ze volledig afkoelen op een rek