Vegan kaneel-sinaasappel koekjes
Aantal
16-18
koekjesVoorbereiding
15
minutenBaktijd
15
minutenIngredienten
125 gram bloem
95 gram lichtbruine basterdsuiker
60 milliliter zonnebloemolie
2 theelepels kaneel
1 theelepel vanille extract
1 theelepel bakpoeder
Snufje zout
Rasp van een sinaasappel
Sap van een halve sinaasappel
Instructies
- Roer de bloem, suiker, kaneel, bakpoeder en zout door elkaar in een kom. Voeg hier dan ook de rasp van de sinaasappel en het vanille extract aan toe.
- Knijp daarna een halve sinaasappel uit en kneed dit er ook door. Dan is het tijd voor de zonnebloemolie. Voeg niet alle olie tegelijk doe, maar doe dit beetje bij beetje en kneed tussendoor het deeg tot het een gladde massa is geworden. Verdeel het deeg daarna in kleine bolletje van ongeveer 1 cm doorsnede. Leg deze bolletjes een half uurtje in de koelkast.
- Verwarm dan de oven voor op 175 graden en leg een stuk bakpapier op de bakplaat. Verdeel de bolletjes hier op en zorg dat ze niet te dicht op elkaar liggen.
- Druk de bolletjes een klein beetje in en strooi er wat bruine basterdsuiker overheen. Plaats de koekjes dan 15 minuten in de oven.